flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данілов прийняв участь в роботі круглого столу

23 листопада 2017, 12:49

22 листопада відбувся круглий стіл на тему: «Нові процесуальні кодекси у цивільному та господарському процесах: чого чекати далі?». Напередодні завершального законотворчого етапу, тема заходу є надзвичайно актуальною та корисною для правової спільноти.

Віктор Короленко, завідувач Відділу  представництва інтересів Президента України в судах Адміністрації Президента України наголосив, що у Раді  з питань судової реформи було створено робочу групу для розроблення процесуальних кодексів, до складу якої входили як судді, так і адвокати та науковці, що свідчить про високий рівень підготовлених законопроектів, в яких враховано думку представників різних юридичних професій. Загальним для усіх процесуальних кодексів є підняття на вищий щабель таких принципів, як змагальність учасників процесу, дотримання розумності строків, уніфікація правозастосовної практики.

Дмитро Луспеник, т.в.о. голови Верховного Суду у своєму виступі більш детально зупинився на новелах цивільного процесуального кодексу, яких ним нараховано дев’яносто шість. Тобто це ті новели, які судді ніколи ще не застосовували до його прийняття.

Саме під час проходження круглого столу, стало відомо, що "Президент дав старт реформуванню процесуального законодавства" .