flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Київської області відбулась нарада голів місцевих загальних судів

21 травня 2014, 12:16

19 травня 2014 року в апеляційному суді зібрались голови місцевих судів Київської області та їх заступники  на робочу нараду.

 

У нараді взяли участь голова апеляційного суду Олексій Данілов, заступники голови  Олег  Ігнатюк та Олександр Шевченко, секретар судової палати у кримінальних справах Юрій Слива, секретар судової палати у цивільних справах Віктор Лащенко, начальник ТУ ДСА України в Київській області Геннадій Трегуб, керівник апарату апеляційного суду Наталія Чумак.

 

На обговорення були винесені актуальні питання здійснення правосуддя і організації роботи судів.

 

Відкриваючи засідання, голова апеляційного суду привітав керівників судів області з обранням на посади відповідно до процедури, передбаченої Законами України  «Про відновлення довіри до судової системи» та «Про судоустрій та статус суддів».

 

Також він зазначив, що перед керівництвом місцевих судів ставиться за мету подальше забезпечення діяльності, спрямованої на  відновлення довіри до судової влади в суспільстві, злагоджена робота під час виборчого процесу, посилена увага до питання безпеки приміщень суду, створення належних умов праці та матеріально-технічного забезпечення.

 

Заступник голови Олег Ігнатюк у свєму зверненні до присутніх підняв питання оперативності розгляду справ, недопущення волокіти, дотримання виконавської дисципліни і якості оформлення справ, а також наголосив на готовності суддів апеляційного суду надавати методичну допомогу суддям першої інстанції.

 

Доповідь Юрія Сливи була присвячена нагальним питанням,  що перебувають на постійному контролі, а саме: строкам розгляду кримінальних справ, у яких обвинувачені тримаються під вартою; дотримання розумних строків у кримінальному процесі   і  посиленню  контролюючих функцій  голів  судів на цьому напрямку роботи. 

 

Віктор Лащенко  виступив з оглядом практики розгляду цивільних справ в апеляційній інстанції, загострив увагу на проблемних питаннях, що виникають при направленні апеляційних скарг з місцевих судів, та необхідності дотримання процесуальних строків у цивільному судочинстві.

 

Заступник  голови  Олександр Шевченко у своїй промові підняв організаційні питання щодо визначення адміністративних повноважень заступників голів судів і закріплення їх відповідними наказами. Також він наголосив на необхідності постійного вивчення судової практики Європейського суду з прав людини у якості профілактики  задля  недопущення порушень норм права і процесу.

              

Начальник територіального управління ДСА у Київській області Геннадій Трегуб проінформував керівників судів  про стан матеріально-технічного забезпечення місцевих судів  та  подальші перспективи на цьому напрямку.

 

 

Олексій Данілов, підсумовуючи нараду, наголосив на необхідності здійснювати   в суді  не тільки організаційні і контролюючі  функції , а й  постійно  відчувати  відповідальність  за  ввірений   колектив.