flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 червня 2015 року відбулась робоча нарада

12 червня 2015, 11:44

 11 червня 2015 року відбулась робоча нарада керівництва Апеляційного суду Київської області з головами судів Київської області.

 

Олексій Миколайович Данілов розпочав нараду з привітання суддів, які були обрані на адміністративні посади своїми колективами, як вперше, так і повторно.

 

Яворський Микола Анатолійович вкотре звернув увагу присутніх на необхідність розгляду справ з дотриманням розумних строків, наголосив на зверненні до суду апеляційної інстанції за наданням методичної допомоги у випадку виникнення спірних питань в судовій практиці. Також, звернув увагу голів судів на якість написання рішень суддями першої інстанції та необхідності своєчасної відправки їх до Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

Заступником голови суду Ігнатюком Олегом Володимировичем рекомендовано головам судів звернути увагу на виконання вимог трудової дисципліни в судах першої інстанції та провести роботу з суддями й працівниками апарату суду щодо виконання умов Закону України «Про запобігання корупції». Також оговорено питання про розгляд справ та проваджень, які потребують надання допуску до державної таємниці та надання такого допуску в судах першої інстанції визначеній кількості секретарів та розпорядників.

 

Секретарем судової палати з розгляду кримінальних справ Сливою Юрієм Михайловичем звернуто увагу голів судів на необхідність своєчасно забезпечувати учасників процесу можливістю ознайомитись з матеріалами кримінального провадження за їх клопотанням протягом строку апеляційного оскарження, а також на те, що матеріали кримінального провадження ніким не можуть бути витребувані протягом зазначеного строку. Також, протягом свого виступу він наголосив на коректному ставленні працівниками судів по відношенню до відвідувачів, а також шанобливо спілкуватись з громадянами.

 

Голова суду зауважив, що невдовзі розпочнеться звітний період, а тому рекомендував керівникам судових установ ретельно підготуватись до складання статистичних звітів за перше півріччя 2015 року аби своєчасно направити достовірну інформацію до ТУ ДСА України в Київській області, згідно затверджених графіків

 

Також підлягали обговоренню інші організаційні моменти роботи судів.