flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 жовтня в Апеляційному суді Київської області проведена чергова робоча нарада з головами місцевих, районних та міськрайонних судів Київської області.

26 жовтня 2015, 09:26

На виконання Плану роботи апеляційного суду Київської області на ІІ півріччя 2015 року,  Голова суду Данілов Олексій Миколайович, та заступник голови Апеляційного суду Київської області Ігнатюк Олег Володимирович, провели збори з головами місцевих загальних судів Київської області.

 Ігнатюк Олег Володимирович  рекомендував присутнім, звернути увагу на організацію роботи судів та суду в цілому. У своїй доповіді він наголосив на основних причинах скасування вироків і ухвал, а також охарактеризував підстави таких скасувань. Крім цього, на прикладі скасованих і змінених судом апеляційної інстанції судових рішень було надано ґрунтовні роз’яснення причини їх скасування, звернуто увагу на недопущення таких випадків у майбутньому.

Заступник голови суду зауважив на готовності надавати методичну допомогу суддям першої інстанції, та наголошував на постійному вивченні судової практики Європейського суду з прав людини у якості профілактики задля недопущення порушень.

          У свою чергу голова суду Данілов Олексій Миколайович акцентував увагу суддів першої інстанції на робочі моменти, які стосуються роботи суддів з розгляду цивільних справ. Було звернуто увагу на актуальні питання щодо здійснення правосуддя і організації роботи судів в цілому, та подальші перспективи у цьому напрямку. 

          На зустріч завітала Голова Ради суддів України Сімоненко Валентина Миколаївна, яка в свою чергу проінформувала голів про порядок  проведення кваліфікаційного оцінювання суддів. Побажала присутнім наполегливо працювати над підвищенням якості роботи усіх місцевих судів Київської області.

Наприкінці зустрічі голови судів першої інстанції висловили переконання, що зустрічі у такому форматі значно підвищують рівень здійснення правосуддя, та виявили бажання частіше проводити такі заходи.