flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19 лютого 2016 року у Верховному Суді України відбулося спільне засідання з представниками судової влади різних рівнів, присвячене підведенню підсумків роботи судової влади за 2015 рік

22 лютого 2016, 17:52
 
Захід відвідали представники Апеляційного суду Київської області на чолі з головою суду Даніловим Олексієм Миколайовичем та його заступниками Ігнатюком Олегом Володимировичем, Яворським Миколою Анатолійовичем.
   
   Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк повідомив присутніх про тенденції, які спостерігаються в частині надходжень справ усіх категорій для розгляду, в тому числі і перегляду апеляційною інстанцією. При цьому Ярослав Миколайович зауважив, що безспірні по суті вимог категорії справ, мають бути виведені з-під юрисдикції судів, оскільки такі органи як, наприклад, нотаріат можуть оперативніше і не менш якісно вирішувати подібну категорію справ, до того ж швидше та простіше.
 
Очільник найвищого судового органу в системі судової загальної юрисдикції звернув увагу на необхідність інформування громадськості про життєдіяльність судів з метою підвищення довіри громадян до судової гілки влади в цілому. Зазначив що нинішній захід для всіх присутніх завершиться напрацюванням певних спільних висновків.