flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Апеляційного суду Київської області обговорили результати роботи судових палат за перше півріччя 2017 року та окреслили майбутні шляхи для покращення діяльності суду

02 жовтня 2017, 16:23

29 вересня 2017 року в приміщенні актового залу Апеляційного суду Київської області відбулися збори суддів.

Судді, секретарі судових палат - Савченко С.І. та Слива Ю.М. доповіли присутнім про стан діяльності цивільної та кримінальної палати за підсумками першого півріччя 2017 року, проаналізувавши кількість справ усіх категорій які надійшли для апеляційного розгляду.

Окремо звернуто увагу на тенденції в надходженні справ як у цивільній палаті, так і у кримінальній.

Зокрема Юрій Михайлович Слива  повідомив про надзвичайно велике навантаження, з яким працюють судді судової палати з розгляду кримінальних справ. Аналізуючи аналогічний звітний період минулого року було встановлено що, судді кримінальної палати у першому півріччі 2017 році розглянули практично вдвічі більше справ. Звертає на себе увагу і складність кваліфікації злочинів, які вчиняють особи, об’ємність томів проваджень, що в сукупності призводить до збільшення  часових затрат, необхідних судді для підготовки справи до апеляційного розгляду.

Сергій Іванович Савченко також зупинився на окремих категоріях справ у цивільній палаті, значна кількість яких надходить для апеляційного розгляду. Це стосується  кредитних спорів, а також спорів, пов’язаних з визнанням права власності на земельні ділянки, які є досить складними  та об’ємними.

Робота суддями судових палат з розгляду цивільних та кримінальних справ ведеться на належному рівні, а тому їх діяльність  зборами суддів визнана задовільною.

Ще одним питанням порядку денного було внесення змін до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду, де обговоривши пропозиції заступників голови суду Яворського М.А. та Ігнатюка О.В., з метою належної організації робочого часу та покращення діяльності суду, вирішено внести до них зміни.