flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ділове мовлення – ключ до професійної майстерності юриста

18 червня 2018, 09:56

 

      Актуальність питання підвищення мовної культури державних службовців обумовлена тим, що формування мовного іміджу є нагальною потребою всіх розвинених держав, а надто тих, що здійснюють суспільно-політичну трансформацію. Дбаючи про мовну культуру держави, державні службовців мають бути взірцем правильного мовлення. Професійна діяльність яких здійснюється через спілкування та пов’язана із сферою обслуговування. Тому рівень мовної культури, правильність написання та оформлення процесуальних документів є важливим аспектом формування іміджу державного службовця й установи. Отже, підвищення мовної культури - нагальна необхідність професійної діяльності державних службовців, а розвиток і вдосконалення мовної культури є актуальним завданням сьогодення.

                                   

          Так, 15 червня 2018 року в приміщенні Апеляційного суду Київської області відбувся черговий семінар для працівників апарату суду, організований спільно з Національною школою суддів України, на тему: «Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Правила підготовки службових та розпорядчих документів. Особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю під час складання проектів судових документів».

           Для проведення вказаного заходу було запрошено Кабиш Оксану Олександрівну - викладача Національної школи суддів України, доцента кафедри культури української мови Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова,  кандидата філологічних наук .

        Вказаний семінар беззаперечно зацікавив працівників апарату, оскільки лекція проходила у формі спілкування між лектором та слухачами, що дозволило прийняти в ньому активну участь, поставити запитання та обговорити зміни та доповнення до сучасного ділового мовлення. Крім того, у ході семінару лектор надала вичерпну інформацію щодо літератури, яка допоможе в роботі працівникам суду при складанні процесуальних, службових та розпорядчих документів.

        Апеляційний суд Київської області має надію, що співпраця з Національною школою суддів України в подальшому буде такою ж продуктивною та змістовною.