flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено аудит доступності об’єкту Апеляційного суду Київської області для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

20 червня 2018, 14:03

 

        Люди з інвалідністю є повноцінними членами суспільства і потребують комплексної уваги до своїх проблем. Тематика адаптації осіб з інвалідністю виникає в різноманітних сферах, в тому числі і в питаннях доступу до правосуддя. Судова система має всебічно забезпечувати доступність правосуддя для кожної особи. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщення Апеляційного суду Київської області осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

      Так, на виконання Конвенції про права осіб з інвалідністю, що ратифікована Верховною Радою України 16 грудня 2009 року, Закону України від 21 березня 1991 року №875- XII «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2012 року № 706 «Про затвердження Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю» на період до 2020 року», дотримуючись загальнодемократичних засад, з метою соціальної захищеності осіб з інвалідністю - Апеляційним судом Київської області проведено аудит щодо доступності об’єкту (м. Київ, вул. Володимирська, 15) для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

      В ході проведення вищевказаного аудиту сформовано перелік робіт для здійснення заходів доступності та визначено кошторис робіт, з врахуванням витрат на такі роботи у Державному бюджеті на 2019-2020 роки, про що проінформовано головного розпорядника коштів – Державну судову адміністрацію України.

    Висловлюємо впевненість в тому, що врахування інтересів осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення під час вжиття заходів доступності, дасть змогу нівелювати відмінності між окремими членами суспільства.