flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Київської області приєднався до проекту «Відкритий суд»

23 лютого 2016, 14:30


  23 лютого 2016 року в Апеляційному суді Київської області підписано Угоду про партнерство між апеляційним судом та всеукраїнською громадською організацією «Відкрита Україна» в межах проекту «Відкритий Суд».

 Як зазначив Голова проекту Станіслав Батрин, що пріоритетами проекту «Відкритий суд», є дотримання принципу верховенства права в Україні, забезпечення громадянам права на справедливий суд, висвітлення судових процесів з метою утвердження сталого образу судді, як професіонала в галузі права.

   У свою чергу Голова суду Данілов Олексій Миколайович, вважає пріоритетним дотримання принципу гласності та відкритості судового розгляду, забезпечення прав і свобод людини. «Відновлення довіри до судової влади - є головним завданням у наш час». Заступник голови суду Ігнатюк Олег Володимирович та секретар судової плати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Київської області Лащенко Віктор Діодорович також підтримали прагнення учасників заходу в підвищенні авторитету  судової влади через призму відкритості судового процесу.

 Зміст підписаної угоди полягає у інформаційній та організаційно – технічній підтримці процесу практичної імплементації статті 129 Конституції України та положень нового Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» в частині забезпечення гласності та відкритості судового розгляду.

 У заході взяли участь експерт проекту «Відкритий Суд» - голова громадської організації «Відкрита Україна» Станіслав Батрин, його заступник Михайло Джалапин, головний експерт проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Марк Сегаль та національний експерт в сфері доступу до правосуддя та забезпечення права на захист Оксана Цимбрівська.