flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді відбулися збори суддів

01 червня 2016, 10:25
 
31 травня 2016 року, в приміщенні Апеляційного суду Київської області, відбулися збори суддів.
 
Збори розпочалися з доповіді про внесення змін до Засад використання автоматизованої системи документообігу Апеляційного суду Київської області, в частині формування постійних колегій суддів судової палати з розгляду кримінальних справ. Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Слива Юрій Михайлович запропонував колегам внести зміни до існуючих колегій складу суддів, тимчасово виключити суддю Панасюка С.П. у зв’язку з його перепідготовкою в Національній школі суддів України.
 
Також на зборах прийнято рішення внести зміни до Засад в частині збільшення коефіцієнту навантаження суддям, які займають адміністративні посади, наразі: заступник голови Апеляційного суду Київської області Ігнатюк О.В., секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Київської області Слива Ю.М.
 
В.о. заступника голови Апеляційного суду Київської області Лащенко Віктор Діодорович в свою чергу запропонував колегам внести зміни до існуючих колегій складу суддів судової палати з розгляду цивільних справ, тимчасово виключити суддю Дмитрієву Л.Д. у зв’язку з її перепідготовкою в Національній школі суддів України.
 
Голова Апеляційного суду Київської області Данілов Олексій Миколайович підвів підсумки проходження суддями апеляційного суду первинного кваліфікаційного оцінювання:
 
Успішно пройшли оцінювання та підтвердили право на здатність здійснювати правосуддя – 32 судді:
 
Авраменко Микола Григорович, Гайдай Раїса Миколаївна,
          Гриненко Олександр Іванович, Зіміна Вероніка Борисівна,
          Ігнатюк Олег Володимирович, Капічон Ольга Миколаївна,
          Березовенко Руслана Вікторівна, Білоконь Олена Валеріївна,
          Верланов Сергій Миколайович, Волохов Леонід Анатолійович,
          Голуб Світлана Анатоліївна, Данілов Олексій Миколайович,
          Журба Сергій Олександрович, Іванова Ірина Віталіївна,
          Ігнатченко Ніна Володимирівна, Кулішенко Юрій Миколайович,
          Лівінський Сергій Володимирович, Матвієнко Юлія Олександрівна,
          Мережко Марина Василівна, Мельник Ярослав Сергійович,
Гуль Вячеслав Володимирович,Приходько Костянтин Петрович,
          Миколюк Олександр Володимирович, Орел Анатолій Іванович,
          Шроль Валентин Ростиславович, Савченко Сергій Іванович, 
          Сержанюк Анатолій Семенович, Сліпченко Олександр Іванович, 
          Сушко Людмила Петрівна, Таргоній Дар’я Олександрівна,
         Фінагеєв Валерій Олександрович, Яворський Микола Анатолійович.
 
Через необхідність проведення додаткової перевірки даних суддівського досьє Комісія вирішила оголосити перерву в розгляді питання про визначення результатів первинного кваліфікаційного оцінювання стосовно 10 суддів:
 
             Габрієля Віктора Олександровича, Дриги Андрія Миколайовича,
             Кашперської Тамари Цезарівни, Коцюрби Олександра Петровича,
             Поліщука Михайла Анатолійовича, Рудніченко Оксани Миколаївни, 
             Свінціцької Олени Петрівни, Семенцова Юрія Вадимовича,            
             Сливи Юрія Михайловича, Ященко Ірини Юріївни.
 
За рішенням Комісії  відсторонено  від здійснення правосуддя та направлено до Національної школи суддів України для проходження перепідготовки 2-ох суддів -  Дмитрієву Ларису Джалалівну та Панасюка Степана Петровича.
Проходження перепідготовки триватиме до 22 вересня 2016 року. При перепідготовці враховуватиметься спеціалізація та  інстанційність суду, а також результати первинного кваліфікаційного оцінювання. Після навчання на суддів очікує повторне оцінювання.
 
Комісією зупинено проходження оцінювання відносно 3-ох суддів, з них перебуває  на лікарняному - Говоруха Володимир Іванович, Олійник Василь Іванович, за заявою про перенесення строків оцінювання у зв’язку із перебуванням у щорічній відпустціСуханова  Єлизавета Миколаївна.
 
Олексієм Миколайовичем вкотре звернуто увагу суддів на необхідність неухильного дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку суду, а також правил етики та поведінки судді.
 
Керівник апарату Апеляційного суду Київської області Літвінова Оксана Іванівна доповіла присутнім про новації, пов’язані зі вступом в законну силу Закону України «Про державну службу», зміни штатного розпису. Оксана Іванівна повідомила суддів, що з 01.05.2016 помічники суддів віднесені Законом до патронатної служби, а тому вони повідомлені про втрату статусу державного службовця.
 
Судді Апеляційного суду Київської області виразили своє занепокоєння, з приводу зволікання Державної судової адміністрації України у затвердженні штатного розпису з 01 травня, що пов’язане з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати, яка прив’язана до посадового окладу судді.