flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Київської області розглянув спір про захист авторських прав на користь Данилка А.М.

14 червня 2016, 15:33
 
14 червня 2016 року колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Київської області розглянуто та залишено без задоволення апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Дарл» на рішення Києво-Святошинського  районного суду Київської області від 26 січня 2016 року, яким позов Данилка А.М. до ТОВ «Монастирський квас боулінг» ТОВ «Дарл» про захист авторських прав, задоволено частково.  
 
Як встановлено в суді першої інстанції персонаж та сценічний образ «Вєрки Сердючки» є самостійною частиною музичних, сценічних та аудіовізуальних творів позивача, а відтак є окремим твором і підлягає охороні на підставі норм законодавства про авторське право.
 
Суд вважає, що зображення персонажу «Вєрка Сердючка» на етикетках пластикових пляшок напоїв «Вєркін квас похмільний» та «Вєркін квас класичний» є відтворенням сценічного, музичного та аудіовізуального твору позивача, якому належать виключні немайнові та майнові права суб’єкта авторського права.
 
Відповідачі, з порушенням прав на персонаж «Вєрка Сердючка», протягом декількох років виробляють та реалізують товари «Вєркін квас класичний» та «Вєркін квас похмільний», на упаковці, етикетці якого міститься зображення позивача у сценічному образі «Вєрки Сердючки», експортують їх до інших країн, де ці товари реалізовується через дилерську мережу.
 
 
Детальніше з рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 26 січня 2016 року, яке залишене без змін Апеляційним судом Київської області можна ознайомитись за посиланням: www.reyestr.court.gov.ua/Review/55438350