flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

14 липня в Апеляційному суді Київської області підведено підсумки судочинства за перше півріччя 2016 рік з головами місцевих, районних та міськрайонних судів Київської області, а також суддями апеляційного суду

15 липня 2016, 11:22

 Заступник голови суду Яворський Микола Анатолійович доповів присутнім про кількісні та якісні показники діяльності роботи місцевих загальних судів Київської області за перше півріччя 2016 року, вказавши на основні недоліки які були допущені судами, а саме: звернуто особливу увагу на справи повернені для дооформлення, загальні порушення які допускають судді під час ухвалення судових рішень, зауважено на дотримання правових позицій  при розгляді справ суддями.

    Відзначено суддів які згідно з графіком, у першому півріччі 2016 року проводили навчання для суддів місцевих судів Київської області, зазначивши що подальші навчання проводитимуться в жовтні та листопаді поточного року оскільки мають позитивний вплив в розрізі надання місцевим судам методичної допомоги в застосуванні законодавства.

Олег Володимирович Ігнатюк розпочав свою доповідь з зауважень на які слід звернути увагу місцевим судам при ухваленні вироків, вказавши на основні порушення, які допускають судді першої інстанції під час розгляду кримінальних проваджень, обговоривши та розібравши їх на прикладах.  Заступник голови суду вкотре наголосив на необхідність вивчення рішень Європейського суду з прав людини, їх аналіз з метою недопущення порушень Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, під час розгляду справ усіх категорій.
 
Суддя-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Слива Юрій Михайлович доповів підсумки (результати) роботи палати за перше півріччя 2016 року, порівнюючи звітний період з минулим роком повідомив, що кількість справ які надходять і розглядаються суддями кримінальної палати Апеляційного суду Київської області збільшується.
 
Лащенко Віктор Діодорович виступивши перед колегами, доповів про роботу цивільної палати, зробивши аналіз по розгляду справ в розрізі по суддям судової палати. Аналізуючи кількість апеляційних скарг по цивільним справам, які надходять для розгляду, доповів присутнім про тенденцію до незначного зменшення надходжень.
 
Голова суду Олексій Миколайович Данілов подякував суддям Апеляційного суду Київської області та присутнім представникам місцевих загальних судів Київської області за проведену роботу у першому півріччі 2016 року. Нагадав колегам про необхідність дотримання заходів по усуненню недоліків, допущених під час здійснення судочинства у 2015 році, розроблених у кожному суді на виконання Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 1 від 12.02.2016 «Пропідсумки роботи судів цивільної і кримінальної юрисдикцій  у 2015 році та завдання на 2016 рік»

За загальним результатом підведення підсумків, оцінено роботу загальних судів Київської області  на задовільному рівні.