flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЮРІЮ АРКАДІЙОВИЧУ - 65 !

30 квітня 2013, 15:43

Життєве кредо Юрія Нечипоренка: «Жити по совісті і справедливості». Саме таким його і знають колеги-судді, юристи-практики, колектив, друзі. За це – поважають, до його авторитетної думки дослухаються, його служіння Закону ставлять у приклад.

Для нього щастя – в роботі, адже коли людина працює – вона живе. Робочий день Юрія Нечипоренка починається о 8-й, а закінчується, коли закінчуються справи, які потрібно було вирішити.

У суддівську професію прийшов зовсім молодим. Іще студентом університету його обрали народним засідателем Ленінського районного народного суду м. Києва (нині — Печерський райсуд). «Мені захотілося спробувати свої сили в цій професії. А спробувавши, прийняв рішення залишитися в ній, стати суддею», – згадує він.

Усвідомлював: людина, якій довірили здійснювати правосуддя, має бути чесною, порядною і непідкупною, і водночас – грамотною й вихованою, інтелігентною, здатною витримати тиск. Не злякався, пішов уперед.

І вже понад 37 років Юрій Нечипоренко залишається вірним своїй професії, святій царині Закону, з них  28 років присвятив Апеляційному суду Київської області.

Упевнений: єдине, чого має боятися суддя, – неповаги з боку суспільства, адже він –  повсякчас у його полі зору. І кожен рух, кожну дію бачать усі. Бо ж суддя — носій державної влади, людина, на яку покладено велику місію, – неупереджено й об’єктивно здійснювати правосуддя.

Заслуги Юрія Нечипоренка перед державою і суспільством не раз було відзначено. У 1996 році йому присвоїли звання Заслуженого юриста України, в почесному арсеналі судді –  Почесні грамоти й відзнаки Верховної Ради України, Спілки юристів України, Міжнародного фонду юристів, Всесвітньої спілки юристів, Вищої Ради юстиції України.

Юрій Нечипоренко брав участь у підготовці проекту Концепції судово-правової реформи в Україні та проектів Законів України «Про статус суддів» та «Про судоустрій». Також входив до складу робочих груп з питань судової реформи та з питань реформування прокуратури і адвокатури. Є почесним професором Академії праці й соціальних відносин.

Шановний Юрію Аркадійовичу, щиро зичимо Вам такої ж активності іще на довгі-довгі роки! Не зупиняйтеся, ідіть уперед – до нових висот і звершень, адже рух – це життя.

Поваги колег, натхнення в роботі, любові й затишку в сімї.