flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створено робочу групу для покращення доступу до судів людям з інвалідністю

07 березня 2017, 12:15

          З метою забезпечення для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення в місті Києві доступності до правосуддя, суду та судової процедури, як одного з головних пріоритетів у відносинах «суд-суспільство», створено робочу групу на виконання Програми Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» «Право на справедливий суд осіб з обмеженими можливостями».

Членами робочої групи стали: Анатолій Овчаренко, Київський апеляційний господарський суд, Олег Радченко, апеляційний суд м. Києва, Олег Угнівенко, Київський апеляційний адміністративний суд, Оксана Зельдич, апеляційний суд Київської області; Іван Марусевич, Олена Луц, ВГО «Асоціація інвалідів-спинальників України», Богдан Мойса, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Віктор Романюк, Центральне управління УТОС, Вікторія Назаренко, Олег Полозюк, Національна асамблея осіб з інвалідністю, Олександр Вознюк, ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів»; Богдан Моніч, Рада суддів України, Олександр Сімановський, голова ТУ ДСА в м. Києві, Наталія Чумак, ГО «Інститут судового мененджменту».
Перше засідання робочої групи проведено 24 лютого 2017 року на базі Київського апеляційного адміністративного суду, на якому було затверджено положення про робочу групу й обрано голову, Олександра Вознюка, заступників, Олега Угнівенка та Наталію Чумак,  секретаря, Оксану Зельдич. Внесено пропозиції до «Стратегії 2017»  - документу, що стане проектом дій задля допомоги суддям і працівникам апаратів у співпраці із людьми з інвалідністю.
          «Стратегія 2017» з додатковими правками та пропозиціями опублікується як результат після наступної зустрічі членів робочої групи.
         Апеляційний суд Київської області пропонує місцевим судам Київської області долучитися до роботи над «Статегією 2017». Контактна особа: заступник керівника апарату Зельдич Оксана Михайлівна, тел.: 044- 279-15-78.