flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Апеляційного суду Київської області отримала сертифікат викладача-тренера інноваційної Програми з питань судового адміністрування

12 червня 2013, 16:48

Керівник апарату Апеляційного суду Київської області Наталія Чумак отримала сертифікат викладача-тренера інноваційної академічної Програми з питань судового адміністрування. Вручення сертифікатів відбулося у рамках Проекту, що спільно реалізується Державною судовою адміністрацією України в партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» за участі Університету штату Мічиган (США).

В урочистій церемонії 12 червня 2013 року взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, проректор Національної школи суддів України Оксана Кучинська, директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові, Білорусі та Кіпру Джед Бартон, керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Корнер та президент Національної асоціації з судового адміністрування США Памела Гарріс.

Упродовж Програми 40 учасників, які були відібрані на конкурсній основі з числа керівників апаратів судів, їх заступників та працівників ДСА, прослухали 60-ти годинний курс навчання. Серед пріоритетних навчальних тем визначили:

  • ефективне лідерство та його функції,
  • ключові складові професії судового адміністратора в контексті місії судової системи України,
  • стратегічне  планування, основи бюджетування і управління ресурсами,
  • управління процесом проходження справи в суді та застосування сучасних інформаційних технологій,
  • основи організаційного забезпечення діяльності апарату суду,
  • управління кадровими ресурсами,
  • професійна адаптація, навчання персоналу та  підвищення кваліфікації для працівників,
  • зв’язки судів із громадськістю.

Як зазначила під час урочистої церемонії вручення сертифікатів Наталія Чумак, Програма сформувала нових лідерів, націлених на зміни не лише у власних судах, а й у всій судовій системі України. Адже метою даного проекту є вдосконалення вітчизняного судочинства, підвищення довіри суспільства до судів, забезпечення принципів верховенства права, підкреслила керівник апарату Апеляційного суду Київської області.

Слухачі, які успішно пройшли навчання та підготували підсумкові проекти, отримали сертифікати Університету штату Мічиган та Національної школи суддів України. Крім того, кожен випускник отримав статус учасника сертифікаційної програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган, а також право продовжити навчання в ньому й отримати диплом магістра з судового адміністрування.

Набутий досвід із розробки та впровадження Програми стане й основою для запровадження програми професійної підготовки судових адміністраторів на загальнонаціональному рівні.