flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Апеляційного суду Київської області взяла участь у семінарі

11 липня 2013, 11:21

Суддя Апеляційного суду Київської області Оксана РУДНІЧЕНКО взяла участь у семінарі з питань практичного застосування положень Кримінального процесуального кодексу України.

Захід, що відбувався упродовж 9-10 липня в с. Глібовка Київської області, організувала Національна школа суддів спільно та в рамках проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що реалізується за фінансового сприяння Уряду Данії

Основними слухачами семінару стали судді, адвокати, прокурори, слідчі, а також співробітники пенітенціарної служби.

Перед учасниками виступили представники проекту Ради Європи, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів, судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Верховного Суду України, Апеляційного суду Запорізької області.

Як зазначалося, головна тема семінару стосувалася положень Кримінального процесуального кодексу України та їх практичного застосування. Зокрема, порушувалися питання запобіжних заходів під час досудового розслідування, використання стандартів захисту права на свободу та особисту недоторканність. Крім того, учасники обговорили принцип змагальності та його реалізацію.

Другий день семінару присвятили доказам і доказуванням, а також слідчим діям та правам людини.

По закінченню були підбиті підсумки, всім, хто пройшов навчання – вручено сертифікати Національної школи суддів.