flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Київської області проведено семінар з діловодства

17 липня 2013, 14:29

17 липня 2013 року в Апеляційному суді Київської області відбувся семінар з діловодства для працівників апарату, який провела керівник апарату суду Наталія Чумак. Участь у навчанні взяли начальники відділів, помічники суддів, секретарі судових засідань та інші працівники апарату суду.

На початку семінару Наталія Чумак наголосила на важливості проведення такого заходу, адже якість виготовлення процесуальних і ділових документів напряму залежить від рівня грамотності і ділової культури працівника, а тому потребує постійної уваги.

Сумлінне ставлення до вимог і стандартів сучасного діловодства, неухильне дотримання Інструкції з діловодства в апеляційному суді, висока культура ділового спілкування, – це не тільки ознака професіоналізму працівника суду, а й справа честі кожного співробітника.

Головні питання, які порушувалися під час семінару, стосувалися безпосередньо самого поняття «документ», нормативних актів, що регламентують стандарти діловодства в Україні, особливостей виготовлення документів в Апеляційному суді Київської області, а також мовні та технічні вимоги до їх оформлення. Також було здійснено аналіз помилок, що найчастіше допускаються працівниками апарату суду, та надано практичне завдання.

Крім того, у рамках зазначеного семінару були висвітленні питання усного ділового мовлення та правил дрес-коду для працівника суду.

Як зазначила керівник апарату, такі семінари проходитимуть регулярно, адже питання документообігу та ділового етикету є невід’ємною частиною державної служби, а постійна робота над підвищенням свого професійного і культурного рівня – одним з обов’язків державного службовця.