flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови апеляційного суду виступив перед прокурорами

18 вересня 2013, 15:52

17 вересня заступник голови апеляційного суду Олександр Шевченко взяв участь у навчально-методичному семінарі з питань застосування КПК України, що  проводився  Прокуратурою Київської області для міських, районних, міжрайонних, спеціалізованих прокурорів, процесуальних керівників прокуратур та слідчих органів прокуратури.

О.Шевченко підготував виступ на тему «Практика судового розгляду кримінальних проваджень у відповідності до чинного Кримінального процесуального кодексу України. Типові недоліки та помилки, яких припускаються прокурори та слідчі у ході досудового слідства», підкріпивши його конкретними прикладами з судової практики.

До основних помилок, які можна назвати типовими, Олександр Шевченко відніс невідповідність обвинувального акту вимогам ст.291 КПК України; порушення вимог ст.109 КПК України, що полягає у неповному відображенні в реєстрі матеріалів досудового розслідування процесуальних дій, які проводились під час досудового розслідування тощо, а також звернув увагу на інші аспекти застосування новел кримінального процесу. 

Підсумовуючи доповідь, суддя апеляційного суду зазначив, що в умовах сьогодення надзвичайно підвищена роль прокурора як процесуального керівника в кримінальному провадженні, лише від нього залежить контроль за якістю досудового слідства.