flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудді Апеляційного суду Київської області підвели підсумки роботи за перше півріччя 2018 року

20 липня 2018, 09:54

         18 липня 2018 року відбулися збори суддів Апеляційного суду Київської області, під час яких Голова Апеляційного суду Київської області Микола Анатолійович Яворський, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Сергій Іванович Савченко, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Юрій Михайлович Слива, а також судді – спікери Людмила Петрівна Сушко та Оксана Миколаївна Рудніченко проінформували про результати роботи Апеляційного суду Київської області за перше півріччя 2018 року.

 

            

 

 

        Так, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Сергій Іванович Савченко під час свого виступу щодо підведення підсумків діяльності судової палати у цивільних справах за перше півріччя 2018 року зазначив про позитивну динаміку в роботі суддів цивільної палати, яка виразилась в покращенні якості відправлення правосуддя, суттєвому зменшенні кількості скасованих судових рішень. Також відмічено і позитивну динаміку в оперативності розгляду апеляційних скарг. 

        Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Юрій Михайлович Слива у своєму виступі підвів підсумки діяльності судової палати у кримінальних справах. Зокрема вказав на велике навантаження та зазначив, що попри зменшення кількості суддів судової палати з розгляду кримінальних справ – палата функціонує повною мірою. Звернув увагу та те, що за перше півріччя 2018 року кількість розглянутих справ перевершила статистику за весь звітній період 2017 року.

 

                                

                 

             Крім того, суддями – спікерами Людмилою Петрівною Сушко та Оксаною Миколаївною Рудніченко було висвітлено та обговорено звіт керівника апарату Апеляційного суду Київської області Оксани Іванівни Літвінової за 2017 рік ( з урахуванням виконання доручення зборів суддів в частині перевірки її роботи за напрямками матеріально-технічного забезпечення  суду та здійснення фінансового забезпечення працівників апарату суду).

     Вирішивши усі питання порядку денного зборів, головуючий заходу Яворський Микола Анатолійович побажав суддям наснаги та успіхів у щоденній професійній діяльності.

 

             

              

     Варто зазначити, що 19 липня 2018 року в приміщенні Апеляційного суду Київської області відбулися збори голів місцевих судів.

      Доповідачами у заході виступили Голова Апеляційного суду Київської області Микола Анатолійович Яворський, заступники – Валерій Олександрович Фінагеєв , Олег Володимирович Ігнатюк, а також начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області Назір Якубович Бадахов.

     Так, велику увагу приділено темі ліквідації місцевих та апеляційних судів. Зокрема було обговорено фінансові, кадрові, організаційні питання.

     Крім того, звернуто увагу на проблемні питання розумності строків розгляду справ, а також судових витрат.

     Голова Апеляційного суду Київської області Яворський Микола Анатолійович вказав на вимоги, які висуваються до оформлення справ, що надходять до апеляційної інстанції.

     У ході вказаних зборів, Голова Апеляційного суду Київської області Микола Анатолійович Яворський обговорив із головами місцевих судів всі ключові питання здійснення судочинства за перше півріччя 2018 року.