flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Київської області відбулась чергова нарада голів місцевих загальних судів

20 вересня 2013, 15:56

 

У нараді взяли участь голова апеляційного суду Олександр Гриненко, заступники голови Віктор Лащенко та Олександр Шевченко, секретар судової палати у кримінальних справах Юрій Слива, начальник ТУ ДСА України в Київській області Геннадій Трегуб, керівник апарату апеляційного суду Наталія Чумак.

На обговорення були винесені актуальні питання здійснення правосуддя і організації роботи судів.

Так, Віктор Лащенко  виступив з оглядом практики розгляду цивільних справ в апеляційній інстанції, загострив увагу на проблемних питаннях, що виникають при направленні апеляційних скарг з місцевих судів, та необхідності дотримання процесуальних строків у цивільному судочинстві.

Доповідь Юрія Сливи була присвячена нагальним питанням,  що перебувають на постійному контролі, а саме: строкам розгляду кримінальних справ, у яких обвинувачені тримаються під вартою; дотримання розумних строків у кримінальному процесі   і  посиленню  контролюючих функцій  голів  судів на цьому напрямку роботи.  Керівники місцевих судів отримали оперативну статистичну інформацію щодо вироків, змінених та скасованих апеляційною інстанцією за період з 15 серпня по 16 вересня 2013 року.

Наталія Чумак підготувала для голів судів області  огляд нормативної бази, що регулює організацію архівної справи у суді, наголосила на вимогах, що ставляться  до облаштування архівних підрозділів та зберігання судових справ  і документації з діяльності суду.  Також керівник апарату  повідомила про те, що найближчим часом в апеляційному суді планується  проведення  семінару з питань організації архівної справи в суді для працівників апаратів судів Київської області.

Начальник територіального управління ДСА Геннадій Трегуб проінформував про стан матеріально-технічного забезпечення місцевих судів області  та  стадії, на яких знаходиться вирішення найбільш актуальних питань по ремонту будівель судів та передачі  нових приміщень Таращанському та Кагарлицькому судам.

На  робочій  нарад і також   йшла  мова  про  перспективи   запровадження у судах програми «Електронний суд». Жваве обговорення викликало  питання правової освіти молоді та ініціатив, з якими можуть виступити керівники судів на цьому напрямку.

Олександр Гриненко, підсумовуючи нараду, наголосив на необхідності здійснювати   в суді  не тільки організаційні і контролюючі  функції , а й  постійно  відчувати  відповідальність  за  ввірений   колектив.