flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Київської області відбулися семінарські заняття в рамках запровадження проекту «Електронний суд»

12 листопада 2013, 11:32

  20 вересня 2013 Державною судовою адміністрацією України видано наказ № 119 відповідно до якого з 1 жовтня 2013 року у всіх місцевих та апеляційних загальних судах розпочалась реалізація проекту щодо  надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження).

Надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень відбувається відповідно до затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 01 червня 2013 № 73 Порядку надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Моніторинг щодо кількості SMS-повідомлень,  надісланих місцевими судами за період з 01 по 25 жовтня 2013 року, показав, що рівень запровадження цієї важливої та оперативної судової  послуги судами Київської області  є вкрай низьким. Так, жодного SMS-повідомлення не було відправлено з Березанського та Славутицького міських судів, Баришівського, Богуславського, Бородянського, Вишгородського, Кагарлицького, Києво-Святошинського, Макарівського, Рокитнянського, Таращанського, Тетіївського районних судів, Білоцерківського та Фастівського міськрайонних судів. Найбільшу кількість SMS-повідомлень відправили з Іванківського районного(46) та Бориспільського міськрайонного (24) судів.

З метою обговорення  ситуації, що склалася з запровадженням послуги SMS-повідомлення у судах Київської області, зібралися  керівники апаратів місцевих судів, які мали змогу обмінятися позитивним досвідом та власними думками з приводу можливостей застосування інформаційних технологій у роботі судів.

Підсумовуючи нараду, керівник апарату  апеляційного суду Наталія Чумак зазначила, що запровадження  судової  послуги по відправці повісток у вигляді СМС-повідомлень  сприяє значному заощадженню часу та  коштів на  поштові відправлення, а тому необхідно вживати  активних заходів для  поширення інформації серед учасників процесу, посилення роз’яснювальної роботи з громадянами, що звертаються до суду,  залучення працівників апаратів до використання усіх можливостей, що надає проект «Електронний суд» і автоматизована система документообігу суду, для надання оперативних і економних судових послуг.