flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗУЛЬТАТИ ВИВЧЕННЯ СТАНУ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ БОРИСПІЛЬСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОБГОВОРЕНІ НА РОЗШИРЕНІЙ НАРАДІ В АПЕЛЯЦІЙНОМУ СУДІ

27 листопада 2013, 11:06

На  виконання плану роботи Апеляційного суду Київської області на ІІ півріччя 2013 року, відповідно до  наказу голови суду від 03 жовтня 2013 року № 254,   в період 07  по 11 жовтня  робоча група апеляційного суду вивчала  стан організації роботи та надавала методичну допомогу  Бориспільському міськрайонному суду. До складу робочої групи увійшли досвідчені спеціалісти  з різних напрямків діяльності суду: судді, помічники суддів та працівники апарату апеляційного суду, очолив  комісію заступник голови суду Віктор Лащенко.

 

21 листопада  2013 року в Апеляційному суді Київської області відбулася розширена нарада за участю керівництва апеляційного суду, голів місцевих судів, членів робочої групи, представників територіального управління Державної судової адміністрації. Колектив Бориспільського міськрайонного суду прибув на нараду практично у повному складі.

 

 

Керівник  робочої  групи Віктор Лащенко розпочав обговорення результатів вивчення стану організації суду,  зазначивши, що вивчення стану організації роботи  Бориспільського міськрайонного суду мало  комплексний характер і охопило  такі   напрямки діяльності  як: організація роботи суду по забезпеченню розгляду  судових  справ  різних форм судочинства,  робота канцелярії, ведення статистичної  і аналітичної роботи,  організація прийому громадян, кадрова робота і забезпечення проходження державної служби, функціонування архівного підрозділу. Роботи комісії ставила за мету висвітлення проблемних питань, що виникають у щоденній роботі, а також надання пропозицій  і  методичних рекомендацій  щодо їх вирішення.

Судді  апеляційного суду Вероніка Зіміна  та  Наталія Колокольникова  доповіли про стан розгляду кримінальних справ і  проваджень, а також  справ про адміністративні правопорушення.  Основну увагу вони приділили причинам скасування вироків Бориспільського суду  апеляційною інстанцією, а також проблемі дотримання процесуальних строків.

З детальним аналізом стану розгляду цивільних справ роботі  у Бориспільському суді, основних проблем, що виникають у цивільному судочинстві і  шляхів усунення недоліків на цьому напрямку виступив суддя  Сергій Верланов .

Начальник відділу організаційного забезпечення голови апеляційного  суду і його заступників Олена Алімова виступила з доповіддю про стан організації діловодства, архівної справи  та статистичної звітності в Бориспільському міськрайонному суді, а також про стан  кадрової роботи та забезпечення проходження державної служби працівниками апарату зазначеного  суду

Зі своїми враженнями про рівень забезпечення здійснення правосуддя у цивільних та кримінальних справах в Бориспільському суді поділилися з присутніми також суддя апеляційного суду Костянтин Приходько та секретар судової палати у кримінальних справах Юрій Слива, які відвідували суд 18 листопада 2013 року  з метою надання методичної допомоги. За їх висновками, керівництву і суддям зазначеного суду вкрай необхідно вжити невідкладних заходів щодо виправлення ситуації, що склалася, адже організацію процесу слухання судових справ можна визначити як незадовільну. В першу чергу необхідно змінити ставлення самих суддів до виконання ними професійних обов’язків.

 

 

В обговоренні результатів вивчення стану організації роботи Бориспільського міськрайонного суду взяли участь і його працівники – голова суду Сергій Вознюк, заступник голови Левченко Анатолій,  судді Євген Борець, Станіслав Чирка, Людмила Яковлєва, Катерина Туманова, Віталій Журавський, Валентина Саган, Олег Мельник, керівник апарату Тетяна Семешко. Вони відповіли на поставлені питання, доповіли про заходи по усуненню  виявлених  недоліків та шляхи подолання проблем, що виникають у щоденній роботі суду.

 

Підсумовуючи, голова апеляційного суду Олександр Гриненко зауважив, що недоліки, виявлені у роботі Бориспільського міськрайонного суду є суттєвими , а тому ретельний  їх  аналіз на цій нараді допоможе виправити подібні помилки в організації роботи інших судів. Зазначені проблеми могли б не виникнути при відповідальному ставленні керівництва суду і суддів до організації здійснення правосуддя, при недопущенні таких явищ, як  байдужість до результатів роботи та відсутність трудової, виконавської  та організаційної дисципліни в колективі суду.

Зазначивши, що показники роботи Бориспільського міскрайонного суду потребують значного покращення, Олександр Гриненко зобов’язав голову суду  розробити план заходів щодо усунення недоліків, виявлених в роботі суду в ході проведеної перевірки, про що відзвітувати за місяць,   і  побажав присутнім наполегливо працювати над підвищенням якості роботи  усіх місцевих судів  Київської області.