flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗУЛЬТАТИ ВИВЧЕННЯ СТАНУ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ БРОВАРСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОБГОВОРЕНІ НА РОЗШИРЕНІЙ НАРАДІ В БРОВАРАХ

23 грудня 2013, 17:00

На  виконання плану роботи Апеляційного суду Київської області на ІІ півріччя 2013 року, відповідно до  наказу голови суду від 30 жовтня 2013 року № 278,   в період 11  по 15 листопада  робоча група апеляційного суду вивчала  стан організації роботи та надавала методичну допомогу  Броварському міськрайонному суду. До складу робочої групи увійшли досвідчені спеціалісти  з різних напрямків діяльності суду: судді, помічники суддів та працівники апарату апеляційного суду, очолив  комісію заступник голови суду Олег Ігнатюк.

 17 грудня 2013 року у малому залі засідань виконавчого комітету Броварської міської ради по вул. Гагріна, 1 у місті Броварах відбулася розширена виїзна нарада до Броварського міськрайонного суду Київської області за участю керівництва апеляційного суду, голів місцевих судів, членів робочої групи. Колектив Броварського міськрайонного суду прибув на нараду практично у повному складі.

  Керівник  робочої  групи Олег Ігнатюк розпочав обговорення результатів вивчення стану організації суду,  зазначивши, що вивчення стану організації роботи  Броварського міськрайонного суду мало  комплексний характер і охопило  такі   напрямки діяльності  як: організація роботи суду по забезпеченню розгляду  судових  справ  різних форм судочинства,  робота канцелярії, ведення статистичної  і аналітичної роботи,  організація прийому громадян, кадрова робота і забезпечення проходження державної служби, функціонування архівного підрозділу. Комісія ставила за мету висвітлення проблемних питань, що виникають у щоденній роботі, а також надання пропозицій  і  методичних рекомендацій  щодо їх вирішення.

Судді  апеляційного суду Оксана Рудніченко  та  Микола Авраменко  доповіли про стан розгляду кримінальних справ і  проваджень, а також  справ про адміністративні правопорушення.  Основну увагу вони приділили кримінальним справам, які тривалий час перебувають в провадженні Броварського суду  та не знаходять свого вирішення, причинам скасування вироків Броварського суду  апеляційною інстанцією, а також проблемі дотримання процесуальних строків.

З детальним аналізом стану розгляду цивільних справ роботі  у Броварському суді, основних проблем, що виникають у цивільному судочинстві і  шляхів усунення недоліків на цьому напрямку виступив суддя  Валерій Фінагеєв.

Начальник відділу організаційного забезпечення голови апеляційного  суду і його заступників Олена Алімова виступила з доповіддю про стан організації діловодства, архівної справи  та статистичної звітності в Броварському міськрайонному суді, а також про стан  кадрової роботи та забезпечення проходження державної служби працівниками апарату зазначеного  суду.

В обговоренні результатів вивчення стану організації роботи Броварського міськрайонного суду взяли участь і його працівники – голова суду Валерій Василишин, заступник голови Тамара Міхієнкова,  судді Ігор Дутчак, Світлана Лопатинська, Володимир Сердинський, Анатолій Телепенько, керівник апарату Любов Овдієнко. Вони відповіли на поставлені питання, доповіли про заходи по усуненню  виявлених  недоліків та шляхи подолання проблем, що виникають у щоденній роботі суду.

 Підсумовуючи, голова апеляційного суду Олександр Гриненко зауважив, що організація роботи Броварського суду знаходиться на досить високому рівні, керівництвом суду постійно вживаються дієві заходи для покращення умов праці трудового колективу суду, контролюється кожна ділянка роботи суду. Однак недоліки, виявлені у роботі Броварського міськрайонного суду також є суттєвими, а тому ретельний  їх  аналіз на цій нараді допоможе виправити подібні помилки в організації роботи інших судів. Зазначені проблеми могли б не виникнути при відповідальному ставленні суддів до організації здійснення правосуддя.

Зазначивши, що показники роботи Броварського міськрайонного суду потребують покращення, Олександр Гриненко зобов’язав голову суду  розробити план заходів щодо усунення недоліків, виявлених в роботі суду в ході проведеної перевірки, і  побажав присутнім наполегливо працювати над підвищенням якості роботи  усіх місцевих судів  Київської області.