flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В АПЕЛЯЦІЙНОМУ СУДІ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУЛИСЯ НАВЧАННЯ СУДДІВ-ЦИВІЛІСТІВ

25 лютого 2014, 11:45

 

На відкриття навчальної програми, розробленої та підготовленої спільно з Національною школою суддів України,  прибули Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, проректор з підготовки кадрів для судових органів НШСУ Анатолій Костенко, голова Апеляційного суду Київської області Олександр Гриненко.

 

Актову залу заповнили слухачі навчальної програми – судді судової палати у цивільних справах апеляційного суду та судді-цивілісти  місцевих судів Київської області, помічники суддів.

 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова апеляційного суду Олександр Гриненко. 

 

Плідної роботи впродовж навчальної програми побажав у своєму зверненні до слухачів курсів представник Національної школи суддів Анатолій Костенко.

 

Про важливість і  актуальність тем навчального курсу для суддів-цивілістів та необхідність постійної роботи над підвищенням їх професійного рівня наголосив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, який був запрошений до участі у зазначеній програмі у якості лектора. Темою його лекції став аналіз судової практики у спорах, що виникають з договорів страхування.

 

Навчальну програму продовжила суддя Вищого спеціалізованого суду  України з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидат юридичних наук Алла Олійник. Темою її заняття стала судова практика застосування норм сімейного та цивільного законодавства при вирішення майнових спорів між подружжям.

 

Наступна пара лекцій була присвячена особливостям розгляду цивільних справ про визнання правочинів дійсними та недійсними, а також практиці розгляду судових справ, пов’язаних з набуттям, реалізацією, припиненням, захистом права власності. У якості лектора виступила суддя Вищого спеціалізованого суду  України з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидат юридичних наук Галина Юровська.

 

З особливостями декларування доходів суддями, державними службовцями та членами їх сімей слухачів курсу ознайомив заступник директора Департаменту - начальник Управління податкового контролю фізичних осіб Департаменту  доходів і зборів з фізичних осіб Міністерства доходів і зборів України Олександр Ревчук.

 

Член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Віктор Мікулін

розповів присутнім про підстави та порядок застосування до суддів дисциплінарної відповідальності та практику роботи ВККСУ.

 

Доцент кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук Олена Захарова прочитала лекцію щодо проблемних питань розгляду справ, позов у яких заявлений до неналежного відповідача та меж розгляду справи апеляційним судом.

 

Заняття з мистецтва правового письма та процесуального документування з суддями та працівниками апарату суду провела Оксана Кабиш – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Національного педагогічного університету імені М.В.Драгоманова